Hva er Kratky metoden?


Med Kratky-metoden fyller du bøtten med vann med næring, og passer på å dekke den nederste tredjedelen av nettpotten med vann. Denne teknikken sikrer at de aldri tørker ut siden vekstmediet ditt er konstant vått.

Når planten fortsetter å vokse, vil den bruke vann og vannstanden vil synke - men plantens røtter vil ha falt ned i næringsløsningen på den tiden.

Ved at du ikke fyller på bøtten din, vil plantene dine fortsette å bruke opp vann og utsette flere og flere av rotsystemene sine for luften, noe som vil sikre at plantene dine får nok oksygen til å overleve og trives.

Husk å bruke en bøtte eller beger som ikke er lysgjennomsiktig. Lys skaper alger i vann med næring.


Potensielle problemer med Kratky-metoden
Som ethvert system er det noen feil og hensyn du bør være klar over hvis du vil forsikre deg om at du har en vellykket vekst.

Bare bra for smågrønt?

Kratky er designet for å være en enkel, "ettersyn ikke nødvendig" metode. Det betyr at den egentlig ikke passer det økte nærings- og vannbehovet til planter som bærer frukt. Bruk denne til bladgrønnsaker som salat, spinat osv. – ikke fruktplanter som tomater, chili, agurker osv.

Skadedyr - Fordi næringsløsningen din vil være stille (fordi du ikke bruker en luftstein), kan den trekke oppmerksomheten til skadedyr, nemlig mygg. For å unngå dette, sørg for at reservoaret er beskyttet mot alle typer insekter eller skadedyr, samtidig som litt oksygen og luft kan strømme inn også.

Vannkvalitet – Du kommer ikke til å erstatte eller justere vannstanden i reservoaret ditt, så det er viktig å starte med vann av høy kvalitet. Hvis du bruker Kratky-metoden, vil jeg anbefale omvendt osmose eller filtrert vann – få PPM så lavt som mulig slik at du unngår en farlig konsentrasjon av salter.

Pass på PH - Hvis du er ny på metoden, kan det være lurt å plukke opp en PH-penn og teste den hver dag. Når du først har fått taket på hvordan du forbereder næringsreservoaret ditt for planten du dyrker, kan du la systemet gjøre jobben sin!


Legg igjen en kommentar


Merk, kommentarer må godkjennes før de publiseres